Aizsardzības ministrija
2017. gads valsts aizsardzībā bijis straujas izaugsmes laiks

2017. gadā aizsardzības budžets sasniedza 1,7% no iekšzemes kopprodukta (IKP), kas ļāva īstenot vairākus nozīmīgus iepirkumus un būvniecības projektus, tādējādi paaugstinot Nacionālo bruņoto spēku spējas aizsargāt Latviju un palielinot atturēšanas potenciālu, tai skaitā, uzņemot NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu Latvijā.

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis pateicas visiem Nacionālo bruņoto spēku karavīriem un aizsardzības nozares darbiniekiem par 2017. gadā paveikto, uzsverot: “Šis gads ir bijis ne tikai straujas izaugsmes laiks, bet arī nopietns pārbaudījums tam, cik ātri un profesionāli varam attīstīties, maksimāli efektīvi investējot nozarei atvēlētos līdzekļus valsts aizsardzības spēju stiprināšanā. Ar patiesu lepnumu un pārliecību varu teikt, ka mums tas ir izdevies. Paldies arī Latvijas cilvēkiem, kas izprata un atbalstīja lēmumu par to, ka 2018. gadā aizsardzības nozarei tiek atvēlēti nepieciešamie 2% no IKP.”

Turpinot pilnveidot bruņoto spēku kaujas spējas, mūsu karavīri un zemessargi šogad ir intensīvi piedalījušies militārajās mācībās Latvijā un ārvalstīs.

Attīstot militāro infrastruktūru, šogad ir uzlaboti karavīru dienesta un sadzīves apstākļi un vienlaikus palielināta bruņoto spēku efektivitāte.

Šogad Latvija dažādos veidos ir sniegusi ieguldījumu arī reģionālajā un starptautiskajā drošībā, tostarp, stiprinot Baltijas valstu sadarbību, pievienojoties Eiropas Savienības Pastāvīgajam strukturētās sadarbības (PESCO) ietvaram drošībā un aizsardzībā un piedaloties starptautiskajās operācijās.

Plašāka informācija Aizsardzības ministrijas tīmekļvietnē.